Начало » Новини » 3 март – Ден на отворени врати за обектите на Регионален исторически музей – Добрич

3 март – Ден на отворени врати за обектите на Регионален исторически музей – Добрич

Автор: Ivelina Romanova

Военно гробище музей ще бъде отворен за посетители от 9:00 до 16:00 часа и ще може да бъде разгледана експозиция „Добричката епопея 1916 г.“ и да бъдат положени цветя на Алеята на опълченците.

Музей в Градски парк „Св. Георги“ ще бъде отворен за посетители от 9:00 до 18:00 часа и ще могат да бъдат разгледани експозициите: „Граници и съдби. Добруджа 1940 г.“ и „Природата на Доруджа“.

Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде отворен за посетители от 9:00 до 18:00 часа и ще могат да бъдат разгледани експозициите: „Йордан Йовков – мъдрият мълчаливец на българската литература”, „Дора Габе – дъщеря на равнината”и „Добруджанските градове в старите картички“.

Етнографска къща ще бъде отворена за посетители от 9:00 до 18:00 часа и ще може да бъде разгледана експозиция „Домът на добруджанеца на границата на две епохи”.

В Етнографски комплекс „Старият Добрич“, където е административната сграда на музея, от 9:00 до 18:00 часа посетителите ще могат да разгледат експозиция „Археология на Добруджа“.

Зала „Възраждане“ в Художествената галерия от 11 до 17 часа посетителите ще могат да разгледат музейната експозиция „Икони от Добруджа XVII-XIX век“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ!

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам