Начало » Новини » Участие на РИМ – Добрич в XVI туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

Участие на РИМ – Добрич в XVI туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

Автор: Ivelina Romanova

Регионален исторически музей – Добрич участва в XVI туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в град Русе представяйки рекламни материали от реализирани европейски проекти като:

„Трансграничен съюз в сянката на историята“ по Програма InterregV-AРумъния-България,

„NETWORLD– Работа в мрежа за запазване на мултикултурното наследство от Първата световна война в страните от региона на река Дунав“по Програма за транснационално сътрудничество,

„ТРАНС-ТУР-НЕТ“ по програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България,

„Пъстрото лице на Добруджа“ – нови възможности за креативен туризъм по Оперативна Програма „Регионално развитие“, съфинансирана от Европейския съюз,

„ANOTHERWAY/ По друг път“ – един уникален проект по Програма Еразъм +, представящ културно-историческото ни наследство по друг начин, адаптиран за незрящи хора.

Дипляната на музея, представяща уникални и редки артефакти от историята на родния ни край, предизвика голям интерес. На вниманието на посетителите на туристическото изложение имаше и материали от Община град Добрич и Художествена галерия, представящи различни ракурси от културното наследство на града ни.

В изложението участваха над 40 фирми, сред които и няколко млади туроператори, които проявиха подчертан интерес към дестинация Добрич.

Щанда на Регионален исторически музей – Добрич посетиха ученици, преподаватели, журналисти, кореспонденти на русенски и национални медии, колеги от други музеи и общини, автори на книги на историческа тематика, участници в исторически възстановки и др. Някои граждани споделиха с нотка на радост и носталгия своите спомени, родствени и приятелски връзки с Добрич и с голям интерес подходиха към новите ни материали, представящи алтернативни възможности за креативен туризъм. По време на дискусионните паузи установихме нови приятелства и бъдещи партньорства.

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам