Начало » Новини » Първокласници получават своите първи свидетелства във Възрожденското училище в Добрич

Първокласници получават своите първи свидетелства във Възрожденското училище в Добрич

Автор: РИМ Добрич

Първокласници от няколко училища и тази година избраха да завършат учебната година и да получат своите първи свидетелства във Възрожденското училище при Регионален исторически музей – Добрич. Получи се голяма еуфория. Десетки очички бяха отворени за знания и за забавления в музея. 

Всеки клас предварително се запозна с обстановката във Възрожденското училище, с образователната метода и взаимоучителните таблици и пособия, използвани за повишаване на грамотността и морала на учениците. Учениците научиха какво е килийно, взаимно и класно училище. Запознаха се и с методите за наказание и порицание.

Малките първокласници с вълнение и трепет показаха пред своите родители и гости какви знания са усвоили през цялата учебна година. По активното им участие и колективно вдигане на ръка се видя колко много неща са научили през първата година от своето начално образование. Някои с гордост получиха отличия за най-добър успех и примерно поведение в училище.

С голямо внимание децата и техните гости разгледаха експозиция „Археология на Добруджа“ и се докоснаха до културно-историческото наследство на родния край. Останаха респектирани от редките и уникални находки и колекции, представящи живота в Добруджа от праисторически времена до края на Второто българско царство. Обогатиха познанията си по история.

Накрая децата бяха изненадани от родители и спомоществуватели с вкусни лакомства.

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам