МОЕТО ПЪРВО СВИДЕТЕЛСТВО

 

В навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий – създатели на славянобългарската азбука, Учебният музей/Възрожденско училище при Регионален исторически музей – Добрич посрещна много първокласници.

 


Учебният музей се намира в административната сграда на РИМ – Добрич (в Етнографския комплекс „Старият Добрич"). Всяка година през месец май в него се работи по образователна програма „Моето първо свидетелство". По традиция в края на първата учебна година се прави открит урок пред родители и гости, за да покажат децата как са се справили с учебния материал, усвоен през годината. Накрая получават и своите първи свидетелства. Учебният музей е свързан с една от най-атрактивните експозиции на музея „Археология на Добруджа" представяща историята на Добруджа от каменно-медната епоха (6000 пр. Хр.) до края на Второто Българско царство (ХІV век). Родителите и близките на децата останаха очаровани от начина на подреждане, от ценните колекции и експонати представени в нея. Много от тях споделиха: „За първи път посещаваме музея и не сме знаели, че тук са представени такива ценни и уникални неща."

 

Деца и родители се увериха, че музеят не е само място, където човек може да се докосне до човешката история по оригинален и неповторим начин, но може и да се забавлява.

 

Колегията при РИМ – Добрич изказва своята благодарност към учителите: Венета Рангелова от СОУ „П. Р. Славейков", Руска Симеонова и Росица Господинова от СОУ „Св. Кл. Охридски", Рени Стоянова от ОУ „Хр. Смирненски", Галина Нягулова от СОУ „Л. Каравелов", Светла Тодорова, Цонка Дякова и Галина Кайпакова от ХГ „Св. св. Кирил и Методий" и техните колеги – помощници за прекрасното сътрудничество, което показва, че връзката музей – училище е безценна. За музейната колегия е чест да работи с такива изявени преподаватели, които ни учат на любов и всеотдайност към професията, на колегиалност и себеотдаване.

 

OP-Parvo-svidetelstvo-2014 1.JPGOP-Parvo-svidetelstvo-2014 8.JPGOP-Parvo-svidetelstvo-2014 10.JPGOP-Parvo-svidetelstvo-2014 13.JPGOP-Parvo-svidetelstvo-2014 22.JPGOP-Parvo-svidetelstvo-2014 23.JPG