ПОЧИСТВАНЕ НА РИМСКА БАНЯ И КЪЩА МУЗЕЙ "АДРИАНА БУДЕВСКА"

 

pochistvane-budevska-03Регионален исторически музей (РИМ) – Добрич за поредна година се присъедини към националната кампания „Да изчистим България за един ден", като организира почистването на Римска баня и двора на къща музей „Адриана Будевска (основоположник на българския театър)". На 26 април 2014 г. специалисти от РИМ – Добрич заедно със заместник-областният управител Даниел Петков Йорданов, над десетина младежи от Младежкото обединение на БСП – Добрич, третокласничка от СОУ „П. Р. Славейков", живущи в района на Римска баня и ученици от 9 Б клас, заедно със заместник-директора Йордан Йорданов и преподавателите Иванка Трифонова по история и Камен Каменов по български език и литература при ХГ „Св. Св. Кирил и Методий" направиха оборка, почистиха зидовете и битовите отпадъци от двата обекта и премахнаха дивата растителност.

 

РИМ – Добрич изказва своята голяма благодарност на всички доброволци, включили се в кампанията. Нека този почин ни направи по-съзнателни и по-отговорни към културните паметници, тъй като грижата за опазването им е на всеки един от нас.

 

pochistvane-budevska-01.jpgpochistvane-budevska-02.jpgpochistvane-budevska-03.jpgpochistvane-budevska-04.jpgpochistvane-budevska-05.jpgpochistvane-budevska-06.jpgpochistvane-budevska-07.jpgpochistvane-budevska-08.jpgpochistvane-budevska-09.jpgpochistvane-budevska-10.jpgpochistvane-budevska-11.jpgpochistvane-budevska-12.jpg