Начало » Новини » „С червените ботушки потропва Дядо Мраз…Новогодишни картички от социалистическа България“

„С червените ботушки потропва Дядо Мраз…Новогодишни картички от социалистическа България“

Автор: РИМ - Добрич

В навечерието на коледно-новогодишните празници Регионален исторически музей – Добрич Ви кани на едно носталгично и забавно пътуване във времето с  атрактивната изложба „С червените ботушки потропва Дядо Мраз…Новогодишни картички от социалистическа България“.

 Тематичната експозиция ни пренася в недалечното минало и дава възможност на всеки да усети духа на тогавашната епоха. Културната проява е насочена към най-широк кръг посетители. Тя ни връща в годините преди съвременните интернет технологии да станат част от ежедневието ни и показва значението на поздравителната пощенска картичка като задължителна част от социалистическата празнична традиция. Музейната изложба припомня с усмивка, носталгия и малко тъга на „по-зрелите“ поколения, които вече са позабравили, и показва на днешните „деца на демокрацията“, които не познават епохата на социализма, как се посреща и се честити тогава Нова година. Повече от 350 картички, над 50 предмета, многообразие от снимки със задължителния персонаж на Дядо Мраз, интересни новогодишни пожелания ще нарисуват за всеки гост една пъстра празнична картина и ще дарят усмивки и добро настроение, а автентични кътове, красива елха и традиционният, любим на всички снежен човек ще зарадват най-малките посетители.

Изложбата ще бъде открита на 15.12.2023 г. в 16.30 ч. в сградата на музея в Градски парк „Св. Георги“ и ще продължи до края на месец февруари 2024 г. Заповядайте!

На 16.12.2023 г. експозицията ще бъде отворена от 10.00 до 18.00 ч. със свободен вход. Очакваме Ви!

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам