Начало » Новини » С грижа към природата: Третокласници от ОУ „Христо Ботев“ научиха много за птиците в Добруджа и как да се грижат за тях

С грижа към природата: Третокласници от ОУ „Христо Ботев“ научиха много за птиците в Добруджа и как да се грижат за тях

Автор: РИМ - Добрич

Специален гост беше Михаил Илиев от Българското дружество за защита на птиците.

Третокласници от Основното училище „Христо Ботев“ в Добрич се включиха в най-новата образователна програма на Регионалния исторически музей, която цели да възпита у децата любов и грижа към природата и животните.

След увлекателния разказ на уредника Айля Вели, която запозна децата с животинските видове, представени в експозицията, специалният ни гост Михаил Илиев от БДЗП им разказа как дружеството полага грижи за дивите птици, които гнездят в района на Добруджа, показа им какво представлява гнездилката, как се извършват наблюдения, как разбираме къде се намира дадено животно и как самите те могат да помогнат на птиците около нас. Той им показа начин, чрез който да вдъхнат нов живот на бутилки от минерална или газирана вода, като ги направят хранилки за птиците, които живеят близо до домовете им.

След това малчуганите сами направиха хранилки. Екипът на РИМ – Добрич беше подготвил бутилки, пръчки, на които да кацат птиците и картинки, които да оцветят и да украсят своята хранилка. Пшеницата и слънчогледовото семе са дарени от Добруджанския земеделски институт и фирма за производство на олио.

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам