Начало » Новини » РИМ – Добрич и РИМ – Силистра канят на лекция на тема: „Музейни репрезентации на Националното възраждане“

РИМ – Добрич и РИМ – Силистра канят на лекция на тема: „Музейни репрезентации на Националното възраждане“

Автор: РИМ - Добрич
Регионален исторически музей – Силистра и Регионален исторически музей – Добрич имат удоволствието да Ви поканят на лекция на тема: „Музейни репрезентации на Националното възраждане“.
 
Това е четвъртата лекция по проект „Повишаване на капацитета на музейните специалисти в РИМ-Силистра и РИМ-Добрич, чрез развитието на изследователска мрежа за регионални изследвания“, финансиран от НФ „Култура“ по програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.
 
Лекцията ще се фокусира върху представянето на периода на Възраждането в музейна среда – приложени подходи, структура на музейния разказ, сценография. Основен момент в изследването е изолирането на модели при музейните резпрезентации, регистрирани по време на теренната работа, извършена сред повече от 85 експозиции в страната. Постиженията в изследването на темата ще ни представи д-р Искрен Великов – РИМ-Русе.
 
Дата: 9 март 2023 г.
Час: 18:00

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам