Начало » Новини » РИМ – Добрич беше домакин на тържеството на училище „Леонардо да Винчи“ по повод 24 май

РИМ – Добрич беше домакин на тържеството на училище „Леонардо да Винчи“ по повод 24 май

Автор: РИМ - Добрич

Музеят в „Стария Добрич“ беше домакин на тържеството по повод 24 май и  приключването на учебната година на младите „леонардовци“.

Възпитаниците и преподавателите на частното училище „Леонардо да Винчи“ в Добрич за поредна година избраха Регионалния исторически музей, за да отпразнуват успешното завършване на учебната година. Родители, деца, учители и приятели на учебното заведение се събраха в двора на АЕМО „Стария Добрич“, за да си пожелаят едно незабравимо лято, а дванадесетокласните със сълзи на очи се сбогуваха със своите преподаватели и си пожелаха още много успехи и винаги да носят своето училище в сърцата си.

„На този ден отдаваме почит на светите братя Кирил и Методий, на създателите на славянската писменост. На този ден благодарим на тях, на техните ученици, на техните последователи, на нашите просветите, писателите, поетите, културните дейци. На този ден благодарим на вас, родители, че вярвате в словото, в образованието. Уникално е усещането да принадлежиш на един род, който вече 13 века говори и разпространява своя език, гради история, създава бъдеще, използва не латиница или гръцка азбука, а бълагското слово, българската кирилица“ – каза в тържественото си слово директорът на „Леонардо да Винчи“ Нели Николаева. Тя пожела на учениците да използват разумно тези 30 символа от нашата азбука, която е една от трите, признати в Европейския съюз.

Възрожденското училище заехтя от детски гласчета и весел смях.  Най-малките ученици и малчуганите от детската градина показаха какво са научили през годината и поздравиха присъстващите с песнички и стихове.

По традиция бяха връчени и награди на заслужили преподаватели и ученици,  с най-високи постижения в различни области през годината.

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам