Начало » Новини » Нощ в музея: Група ученици пренощува в Регионалния исторически музей в Добрич

Нощ в музея: Група ученици пренощува в Регионалния исторически музей в Добрич

Автор: РИМ - Добрич

В рамките на инициативата  Нощ на музеите,  ученици, на възраст от 8 до 11 години, с ръководител Мила Николова от Център НОЛъР, не само разгледаха музеите, но прекараха цялата нощ във Възрожденското училище в Регионалния исторически музей – Добрич.

Обиколката започна от Музея в градски парк, където децата присъстваха на откриването на изложбата „Добра среща майстори. Занаятите на Добруджа 1878-1944“. Продължи с разглеждането на Дом-паметник „Йордан Йовков“, където бяха особено впечатлени от изложбата „Светът на операта в картини“ и картините с добавена реалност. Последва тур в Художествената галерия, където наблюдаваха и Жива картина „Кой уши байрака“, с участието на РК „46-и пехотен полк към НД „Традиция“.

Изморени, но ентусиазирани, учениците стигнаха до своята крайна спирка –  Стария Добрич. Разгледаха експозицията „Археология на Добруджа“, играха на исторически настолни игри, гледаха образователен клип за Дуранкулак, а накрая се насладиха на филма „Нощ в музея“.

Краят на филма сложи началото на най-голямото предизвикателство – да пренощуват в музея, в близост до скелет от преди 7000 години.

Импровизираният лагер се установи в помещението на Възрожденското училище, където бяха разположени меки дунапренови дюшеци и спални чували за всяко дете. Полевите условия не попречиха на смеха, забавлението и споделянето между малките приключенци.

Една незабравима нощ, организирана от РИМ Добрич и Център за неформално образование и личностно развитие, Добрич.

Свързани статии

Уебсайтът използва cookies за предоставяне на пълна уеб функционалност. Приемам